Maak met de Tasty Me chocolate & hazelnut cookies mix zelf heerlijk koekjes van chocolade en hazelnoot.
Glutenvrij - lactosevrij - geen palm oil - geen gehydrogeneerde vetten
Benodigdheden:
Voor ca. 20 koekjes (10 cm):
350g mix, 140g (room)boter of plantaardige margarine, 43g ei (is 1 ei maat S). Lactosevrij recept: vervang de boter door 140g zaadolie zoals zonnebloem of raapzaad), schaal, mixer met deeghaken, deegroller, non-stick mat (of een beetje Boekweit-of aardappelzetmeel), bakpapier en koekuitstekers. Eventueel nog extra noten en chocoladestukjes.
Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 165°C (heteluchtoven 150°C). Meng de mix met de boter en klop tot het mengsel kruimelig wordt. Voeg het ei toe en klop tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een niet klevend oppervlak (matje of op een beetje bloem). Snijd koekjes uit van ongeveer 10 cm. Bak ze in ongeveer 20/25 minuten gaar.
*TIP: Voeg nog extra hazelnoten en bijvoorbeeld witte chocoladestukjes toe voor extra crunch.
Ingrediënten:
Rijstbloem, suiker, maïszetmeel, cacao (4,8%), HAZELNOOTmeel (4,8%), aroma's, emulgatoren: polyglycerolesters van vetzuren, mono- en diglyceriden van vetzuren; verdikkingsmiddel: guarpitmeel, carboxymethylcellulose; rijsmiddel: natriumbicarbonaat; zuurteregelaar zuurteregelaar: glucono-delta-lacton; zout. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: melkeiwitten, eieren, soja, noten, sesam en mosterd.
Droog en koel bewaren en vermijd warmtebronnen.
De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan daarmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg / 20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.
Voedingswaarde per: 100g | |
Energie | 1802kJ / 431Kcal |
Vetten | 24g |
- Waarvan verzadigde vetzuren | 13g |
Koolhydraten | 49g |
- Waarvan suikers | 20g |
Eiwitten | 3,6g |
Zout | 0,40g |
Geproduceerd in : | |
Europa | EU |