Met het maken van deze Tasty Me gingerbread cake kom je helemaal in de kerstsfeer.
Glutenvrij - lactosevrij - geen palm oil - geen gehydrogeneerde vetten
Benodigdheden:
Voor 1 cake van 20cm:
400g mix, 200g ei (4 stuks mt M), 125g zachte (room)boter, schaal, mixer, cakevorm (rond ca.20cm of rechthoekig ca. 28cm). Lactosevrij recept: vervang de boter door 125g zaadolie zoals zonnebloem of raapzaad.*TIP: lekker met wat extra fijngesneden gember, citroenrasp en kaneel of speculaas smaakstof.
Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakvorm licht in. Meng de mix, boter/olie en het ei ca. 5 minuten op middel snelheid. Voeg naar wens de extra ingrediënten toe en giet in de bakvorm. Plaats in het midden van de oven en bak in ca. 50 minuten gaar. Lekker met een toef Crème Chantilly of slagroom.
Ingrediënten:
Suiker, rijstemeel, maïsmeel, maïszetmeel, zoetstof: sorbitolen (E420); emulgator: polyglyceride esters van vetzuren (E475), polyoxyethyleen sorbitaan monooleaat (E433); kaneel, gember 1%, rijsmiddelen difosfaten (E450), natriumcarbonaten (E500); zuurteregelaar: glucono-delta-lacton (E575); verdikkingsmiddelen: guarpitmeel (E412), natrium carboxymethylcellulose (E466); zout, kruidnagel, nootmuskaat. Kan sporen bevatten van: melk, eieren, soja en noten.
Droog en koel bewaren en vermijd warmtebronnen.
De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan daarmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg / 20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.
Voedingswaarde per: 100g | |
Energie | 1558kJ / 367Kcal |
Vetten | 1g |
- Waarvan verzadigde vetzuren | 0,8g |
Koolhydraten | 88g |
- Waarvan suikers | 45g |
Eiwitten | 2,6g |
Zout | 0,70g |
Geproduceerd in : | |
Europa | EU |