Met het maken van deze Tasty Me gingerbread cookies kom je helemaal in de kerstsfeer.
Glutenvrij - lactosevrij - geen palm oil - geen gehydrogeneerde vetten
Benodigdheden:
Voor 15/20 cookies van ca. 10cm:
400g mix, 160g zachte (room)boter en 50g ei (1 stuk mt M). Lactosevrij recept: vervang de boter door 120g zaadolie zoals zonnebloem of raapzaad, schaal, mixer met deeghaken, bakplaat met bakpapier, uitsteker gingerbread man +/-10 cm (je kan het mannetje ook zelf uitsnijden), rolstok. Voor het versieren: suikerglazuur en/of fondant.
Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 165°C (heteluchtoven 150°C). Giet het mengsel in de kom en voeg 120g zaadolie of 160g zachte boter toe. Klop met de deeghaken ongeveer 2 minuten tot het mengsel brokkelig wordt. Voeg 50g ei toe en klop het deeg tot de gewenste dikte. Haal het deeg uit de schaal en rol het uit op een stuk bakpapier of een beetje bloem tot ca. 0,5 cm dikte. Snijd en vorm of steek de koekjes uit. Leg ze op het bakpapier op de bakplaat en bak in ca. 20-25 minuten.
Ingrediënten:
Rijstbloem, suiker, maïszetmeel, kaneel, emulgatoren: E475, E471; verdikkingsmiddel: E412, E466; gember (0,6%), rijsmiddel: E500ii; zuurteregelaar: E575; zout, kruidnagel, nootmuskaat. Kan sporen bevatten van: melkeiwitten, eieren, sojabonen en noten.
Droog en koel bewaren en vermijd warmtebronnen.
De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan daarmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg / 20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.
Voedingswaarde per: 100g | |
Energie | 1930kJ / 461Kcal |
Vetten | 23g |
- Waarvan verzadigde vetzuren | 0,6g |
Koolhydraten | 60g |
- Waarvan suikers | 23g |
Eiwitten | 3,1g |
Zout | 0,39g |
Geproduceerd in : | |
Europa | EU |