Zonder kruidnoten is er natuurlijk geen sinterklaasfeest. Maak de lekkerste glutenvrije kruidnoten met de Tasty me mix.
Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170°C. Leg bakpapier op een bakplaat. Meng 300g mix, 100g (room)boter en 50g ei (1 stuk mt M) met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Vorm kleine, gelijkmatige balletjes van het deeg. Leg de balletjes op de bakplaat en laat tussen de balletjes een ruimte van ongeveer 3-5 cm. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 10-15 minuten gaar. Haal de kruidnoten direct na het bakken, terwijl ze nog op het bakpapier liggen, van de bakplaat en laat ze afkoelen.
Ingrediënten:
Bruine suiker (suiker, stroop, kleurstof: E150c), rijstmeel, boekweitmeel, rijsmiddel: E450i, E500ii, dextrose, speculaaskruiden (cinnamom, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, chili peper, anijs, karwijzaad, kardemom, foelie, anistar), zonnebloemlecithine, verdikkingsmiddel: E415, zout, kaneel.
Droog en koel bewaren en vermijd warmtebronnen.
De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan daarmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg / 20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.
Voedingswaarde per: 100g | |
Energie | 531 kJ/ 361kcal |
Vetten | 1,1g |
- Waarvan verzadigde vetzuren | 0,3g |
Koolhydraten | 81,1g |
- Waarvan suikers | 30,38g |
Vezels | 2,3g |
Eiwitten | 5,5g |
Zout | 1,24g |
Geproduceerd in : | |
Europa | EU |