Wie aan de jaarwisseling denkt, denkt natuurlijk ook aan oliebollen. Met de Tasty Me oliebollen mix maak je heerlijke glutenvrije oliebollen.
Glutenvrij - geen palm oil - geen gehydrogeneerde vetten
Benodigdheden:
300g mix, 150g warm water, 75g ei (2 stuks mt S, afwegen), 75ml volle melk, evt 200g krenten, rozijnen en/of appel, schaal, mixer met deeghaken, ijsscoop of 2 lepels, (frituur) olie, evt poedersuiker of suikerbakkerspoeder.
Bereidingswijze:
Laat de krenten en rozijnen in lauwwarm water even wellen (15 min.). Meng op hoge snelheid in een paar minuten de mix, water, melk en de eieren tot een glad beslag. Voeg de gewelde krenten en rozijnen (en/of appel) toe en roer deze even met de hand door. Laat het deeg op kamertemperatuur (ca. 25 graden) afgedekt met vershoudfolie 40 minuten rusten. Verhit (frituur)olie tot ca. 170°C (pan of frituur). Bak in ca. 3-4 minuten tot gaar en laat even uitlekken op papier. Bestrooi met poedersuiker of suikerbakkerspoeder.
Ingrediënten:
Rijstmeel, maïszetmeel, suiker, aardappelzetmeel, dextrose, MELK-eiwitten, verdikkingsmiddel: xanthaangom; psylliumvezels, rijsmiddel: natriumcarbonaat; biergistpoeder, zout, natuurlijk vanillearoma. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: eieren, noten, soja, sesam en mosterd.
Droog en koel bewaren en vermijd warmtebronnen.
De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan daarmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg / 20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.
Voedingswaarde per: 100g | |
Energie | 1464kJ / 345Kcal |
Vetten | 0,5g |
- Waarvan verzadigde vetzuren | 0,1g |
Koolhydraten | 80g |
- Waarvan suikers | 20g |
Eiwitten | 4g |
Zout | 0,30g |
Geproduceerd in : | |
Europa | EU |